Gourmetvandringar

2015-05-10 11.42.03  2015-05-13 14.08.57överstättan   Vid våra vandringar

  • Serveras maten på riktigt porslin och är rejält tilltagen.
  • All mat och dryck kommer från Sörmländska småskaliga mathantverkare och är noga utvald och komponerad för maximal njutning.
  • Följer alltid en kunnig och engagerad guide med som berättar historien om maten, naturen och omgivningarnas kultur och historia.
  • Vi har ett samarbete med mer än 35 olika mathantverkare/konstnärer från Sörmland och bjuder dig på en stor palett av olika smaker.

Gourmetvandring kort (1,5 timmar)

- Vandringen tar 1,5-2 timmar
- Vandringen är knappt 1 km lång
- Du bjuds på ett 30-tal olika produkter från 25 sörmländska mathantverkare
- Professionell guidning

Under 1,5-2 timmar vandrar vi, knappt 1 km, bl a till vår vackra ekhage med gårdens äldsta ek. Vi stannar några gånger för att lyssna på guidens spännande berättelser om både omgivningarna, naturen och maten och för att äta och njuta av de många underbara smakerna från olika mathantverkare i Sörmland. När alla är mätta och nöjda återvänder vi till vår startpunkt där det även finns tillfälle att handla av alla delikatesser i vår lilla gårdsbutik.
Denna tur går över relativt slät mark i naturen och innehåller ett par mindre stigningar.
Pris: 895:-/person inkl mat och dryck.

Guidning

Gourmetvandring (5-6 timmar)

- Vandringen tar 5-6 timmar
- Vandringen är drygt 4 km lång
- Du bjuds på ett 55-tal olika produkter från 30 sörmländska mathantverkare
- Professionell guidning

Välkommen till en njutningsfull och intressant heldagsupplevelse. Under vår vandring på drygt 4 km hinner vi både besöka många olika vackra platser och stanna ofta för att njuta av de uppdukade borden fyllda med smaker från småskaliga mathantverkare i Sörmland. Gastronomiska upplevelser utöver det vanliga. Vi möter historien genom stenåldersfynd, njuter av ängar, ljudet från vatten, besöker skogar, ekhagar och fascineras av det vackra och varierade landskapet. Guidens spännande berättelser ger kunskaper och insikter som kryddar hela upplevelsen. Efter en härlig dag tillsammans avslutar vi med att besöka vår lilla gårdsbutik. Där kan du köpa med dig av dina ”favoriter”.
På denna tur vandrar vi på djurens egna stigar genom landskapet och terrängen är kuperad.
Pris: 1.395:- inkl mat och dryck.

Bokning via bokningsformuläret, e-post eller telefon. Förbokning krävs.

    • Då vi fått er bokning skickar vi en faktura som betalas inom 10 dagar till plusgiro 4315871-6.
    • Avbokningsgaranti tillämpas se bokning.

Bra att veta:

En gourmetvandring är alltid en mycket uppskattad present. En unik upplevelse som passar alla som gillar mat och natur och ett helt perfekt sätt att smaka på hela Sörmland. Vi ordnar gärna med ett personligt utskick om du vill köpa ett presentkort.

Gourmetvandringen passar också utmärkt för er som vill göra något trevligt ihop med era vänner.

Till företag och grupper skräddarsyr vi vandringen efter önskemål. Ni kan välja eget datum, längd och antal timmar samt innehåll i vandringen.

Vår guide Lena Gawell är utbildad i ekoturism och naturturism. Hon har ett brinnande intresse för natur, miljö och mat. Med stor pedagogisk förmåga förmedlar hon spännande berättelser under vandringen.

Berit Palmgren är våBeritmindrer guide som tar hand om de gourmetvandringar som är på tyska. Berit har som yrke att undervisa i tyska. Hon vistas mycket i naturen och förmedlar med stor inlevelse berättelser om djur, natur och mat.

 

Under våra vandringar på engelska möter du vår guide Viveka Rangne. Viveka har tillbringat mycket tid på Rocklösa och berättar med humor och stort engagemang om maten, naturen och kulturen. Viveka

 

Gourmetvandringar under 2018

Dag Datum Starttid  Guidning Tillgång
Söndag 2 sept Kl: 11.00  Svensk

 

Senaste inläggen

  1. 2013-10-22 Rocklösa matvandring har vunnit Årets värdskap Lämna ett svar
  2. 2013-07-03 Reportage om matvandring Lämna ett svar